Cele mai mari 3 capcane IELTS

Bine ai venit în lumea celor mai torturați de acest examen. Toate sunt bune și frumoase, mai puțin testul de engleză. Capcana IELTS-ului este că la prima vedere poate părea usor. Pentru cei mai mulți care cunosc o boabă de engleză, poate părea acceptabil. Așadar, iată cele 3 mari capcane IELTS.

Forumurile sunt pline de persoane care se plâng că nu reușesc să își ia șaptele, internetul este plin de sfaturi care mai de care mai interesante și există multe cărți toate cu Target 7!

Nu spun că sunt greșite. Orice carte e utilă, orice sfat e folositor. Și așa am ajuns la:

 Capcana nr. 1 – Prea multe informații despre IELTS

Nu te lăsa prins în vârtejul acesta. Sunt multe sfaturi și resurse nenumărate. Cum poți face selecția între cele mai utile și cele care mai bat câmpii? Aș vrea să spun că există o rețetă generală, dar nu este așa. Multe sfaturi sunt corecte și pot fi adaptate fiecărei persoane, dar dacă nu ai experiență unui examen de engleză îți va fi mai greu și atunci există tentația de a pleca urechea la toate informațiile. Multe dintre persoanele pe care le-am pregatit veneau la fiecare ședință cu câate o nouă resursă găsită pe net – fie că era vorba de o nouă carte de tipsuri pentru writing sau un canal pe youtube unde iți era explicat cum să iei 7 la speaking.

Capcana nr.2 – pot să iau IELTS-ul cu nota dorită fără prea multă bătaie de cap

Doar o persoană care are un nivel avansat (minim B2 pe scara europeană) poate lua IELTS-ul din prima nota dorită (minim 7 – 7.5) doar după vreo 3 teste orientative. Dacă sunt bani de aruncat, se poate da prima oară testul IELTS pentru a se vedea nivelul. O variantă mai ieftina este să se rezolve un test acasă în timpul limitp alocat iar verificarea pe Speaking și pe Writing sp se facă cu un profesor. Astfel, veți ști de la ce punct porniți. NU recomand nimănui, indiferent de nivel, să dea IELTS-ul fără să facă măcar o simulare pentru familiarizare.

Capcana nr. 3 – Pot să iau IELTS-ul fără profesor

Da, clar IELTS-ul poate fi luat fără ajutorul unui profesor! De cineva cu engleză avansată, care a mai avut experiență cu scrisul în engleză și se simte confortabil cu vorbitul pe diferite teme. Readingul și Listeningul pot fi luate cu nota dorită, atâta timp cât se creează un stil de lucru logic pentru abordarea exercițiilor și se dezvoltă abilitatea de ascultare și înțelegere. Pentru Writing și Speaking eu recomand ajutor din exterior. În primul rând, pentru că o persoană de nivel mediu va avea probleme în a-și corecta greșelile. Doi, pentru că nu va putea să își evalueze corect nivelul. Și trei, pentru că un profesor poate fi de ajutor în dezvoltarea unui mod de gândire în abordarea subiectelor. Iar la speaking, este inutil să menționez necesitatea interacțiunii cu un partener de discuție și mai ales a unei persoane care te poate ghida pe tematica specifică IELTS-ului și pe ce ar trebui să îmbunătățești.

Dacă mai ai nevoie de sfaturi pentru IELTS, aruncă un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS și contactează-ne!

Facebook Comments

4 thoughts on “Cele mai mari 3 capcane IELTS

    • Neața,
      Începem cu o simulare de examen să vedem la ce nivel ești acum, și, în funcție de rezultat începem pregătirea. Dacă Readingul e varză, trecem prin tipurile de exerciții ca să înțelegi cum se lucrează. Trecem prin Writing ca să vezi cum se abordează și Speaking cât mai mult. 7 la Reading și Listening nu e greu de obținut dar la Writing și Speaking fără exercițiu e cam greu. Detalii despre prețuri găsești aici: https://www.meditatorengleza.com/cursuri-de-engleza/

    • Cel mai bine Ar fi să îmi scrieți pe mail. Seara și weekendul nu am locuri, nici diminețile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *