Cele mai mari 3 capcane IELTS

Bine ai venit in lumea celor mai torturati de acest examen. Toate sunt bune si frumoase, mai putin testul de engleza. Capcana IELTS-ului este ca la prima vedere poate parea usor. Pentru cei mai multi care cunosc o boaba de engleza, poate parea acceptabil. Asadar, iata cele 3 mari capcane IELTS.

Forumurile sunt pline de persoane care se plang ca nu reusesc sa isi ia saptele si se gandesc sa faca contestatie la ielts, internetul este plin de sfaturi care mai de care mai interesante si exista multe carti toate cu Target 7!

Nu spun ca sunt gresite. Orice carte e utila, orice sfat e folositor. Și asa am ajuns la:

Capcana nr. 1 – Prea multe informatii despre IELTS

Nu te lasa prins in vartejul acesta. Sunt multe sfaturi si resurse nenumarate. Cum poti face selectia intre cele mai utile si cele care mai bat campii? As vrea sa spun ca exista o reteta generala, dar nu este asa. Multe sfaturi sunt corecte si pot fi adaptate fiecarei persoane, dar daca nu ai experienta unui examen de engleza iti va fi mai greu si atunci exista tentatia de a pleca urechea la toate informatiile. Multe dintre persoanele pe care le-am pregatit veneau la fiecare sedinta cu caate o noua resursa gasita pe net – fie ca era vorba de o noua carte de tipsuri pentru writing sau un canal pe youtube unde iti era explicat cum sa iei 7 la speaking.

Capcana nr.2 – pot sa iau IELTS-ul cu nota dorita fara prea multa bataie de cap

Doar o persoana care are un nivel avansat (minim B2 pe scara europeana) poate lua IELTS-ul din prima nota dorita (minim 7 – 7.5) doar dupa vreo 3 teste orientative. Daca sunt bani de aruncat, se poate da prima oara testul IELTS pentru a se vedea nivelul. O varianta mai ieftina este sa se rezolve un test acasa in timpul limitp alocat iar verificarea pe Speaking si pe Writing sp se faca cu un profesor. Astfel, veti sti de la ce punct porniti. NU recomand nimanui, indiferent de nivel, sa dea IELTS-ul fara sa faca macar o simulare pentru familiarizare.

Capcana nr. 3 – Pot sa iau IELTS-ul fara profesor

Da, clar IELTS-ul poate fi luat fara ajutorul unui profesor! De cineva cu engleza avansata, care a mai avut experienta cu scrisul in engleza si se simte confortabil cu vorbitul pe diferite teme. Readingul si Listeningul pot fi luate cu nota dorita, atata timp cat se creeaza un stil de lucru logic pentru abordarea exercitiilor si se dezvolta abilitatea de ascultare si intelegere. Pentru Writing si Speaking eu recomand ajutor din exterior. În primul rand, pentru ca o persoana de nivel mediu va avea probleme in a-si corecta greselile. Doi, pentru ca nu va putea sa isi evalueze corect nivelul. Și trei, pentru ca un profesor poate fi de ajutor in dezvoltarea unui mod de gandire in abordarea subiectelor. Iar la speaking, este inutil sa mentionez necesitatea interactiunii cu un partener de discutie si mai ales a unei persoane care te poate ghida pe tematica specifica IELTS-ului si pe ce ar trebui sa imbunatatesti.

Daca mai ai nevoie de sfaturi pentru IELTS, arunca un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS si contacteaza-ne!

4 raspunsuri
  • Petruta Cretu
   Petruta Cretu says:

   Neața,
   Începem cu o simulare de examen să vedem la ce nivel ești acum, și, în funcție de rezultat începem pregătirea. Dacă Readingul e varză, trecem prin tipurile de exerciții ca să înțelegi cum se lucrează. Trecem prin Writing ca să vezi cum se abordează și Speaking cât mai mult. 7 la Reading și Listening nu e greu de obținut dar la Writing și Speaking fără exercițiu e cam greu. Detalii despre prețuri găsești aici: https://meditatorengleza.com/cursuri-de-engleza/

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.