Cand dragostea de lectura este mare, este greu sa alegi carti in engleza pe care sa le citesti. In mare parte, sigur vrei sa le citesti pe toate. Dar timpul limitat si selectia de milioane de carti scrise iti ingreuneaza decizia.
Motivele pentru care citim sunt extrem de diverse. Citim pentru ca ne dorim sa ne relaxam cu o lectura usoara de seara, sa deslusim misterul unei razbunari corsicane sau sa ne imbunatatim limba straina.
De foarte multe ori, nu conteaza ce citesti. Conteaza doar ca citesti.
In cazul in care iti doresti sa citesti carti in engleza pentru a invata limba, am pregatit o lista perfecta pentru tine. Majoritatea cartilor sunt usoare, placute si pot fi citite de catre oricine, avand o engleza simpla. Nu iti face griji, o carte foarte populara este o carte care poate fi citita de oricine. Nu o sa includem in lista carti de bio-chimie. 🙂
Puteti invata o multime de cuvinte citind si, mai important, puteti afla mai multe despre cultura vorbitorilor nativi. De asemenea, odata ce ai inteles o carte in limba engleza, o poti discuta si dezbate cu prieteni si vorbitori nativi.
Beneficiul lecturii in limba engleza este ca poti sa citesti orice de la oricine. Aproape toate cartile scrise vreodata sunt disponibile in limba engleza. Din acest motiv, poti sa inveti vanzari de la experti din Statele Unite sau sa citesti o poveste africana sau japoneza in limba engleza.
Lista rapida a cartilor in engleza:
- “The Outsider” de Stephen King
- “Mr. Mercedes” de Stephen King
- “Silent Scream” de Angela Marsons
- “Three” de Ted Dekker
- “Leaving Time” de Jodi Picoult
- “1st to Die” de James Patterson
- “One for the Money” de Janet Evanovich
- “Fifty Shades of Grey” de E.L. James
- “Until the End of Time” de Danielle Steel
- “I’ve Got Your Number” de Sophie Kinsella
- “Sincerely, Carter” de Whitney Gracia Williams
- “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” de J.K. Rowling
- “The Ocean at the End of the Lane” de Neil Gaiman
- “The Girl with All the Gifts” de M. R. Carey
- „Lord of the Rings” de J. R. R. Tolkien
- “Ender’s Game” de Orson Scott Card
- “The Atlantis Gene” de A.G. Riddle
- “The Martian” de Andy Weir
- “Nine Lives to Die” de Rita Mae Brown
- “Evil Under the Sun” de Agatha Christie
- “The Cinderella Murder” de Mary Higgins Clark
- “Stiff” de Mary Roach
- “Life’s Golden Ticket” de Brendon Burchard
- “Outliers” de Malcolm Gladwell
- “The Wright Brothers” de David McCullough
- “Sven Hassel Series” de Sven Hassel
Carti in engleza de tip Thriller
Un thriller este scris in asa fel incat sa nu poti lasa cartea din mana. Aceste carti te fac sa citesti inca o pagina, si inca o pagina, pentru a afla mereu ce urmeaza sa se intample.
Acestea utilizeaza foarte multe cuvinte de actiune si un dialog cat mai realist. Daca iti doresti un mod cat mai interesant prin care sa inveti cuvinte si expresii in engleza noi, aceste carti sunt metoda perfecta.
“The Outsider” de Stephen King
„O crima de nedescris. O investigatie confuza. ”
Cadavrul unui baiat de 11 ani este gasit intr-un parc. Martorii si amprentele atribuie crima unuia dintre cei mai populari cetateni din orasul Flint. Terry Maitland, antrenor in Little League, profesor de limba engleza, sot si tatal a doua fete. Ralphn Anderson, detectiv in orasul Flint, cere arestul rapid al lui Terry. Maitland are un alibi iar Anderson are si dovezi ADN.
Investigatia se extinde si tot mai multe intrebari par a fi fara raspuns. The Outsider este o carte extraordinara in engleza care va poate tine antrenati la apus de soare.
“Mr. Mercedes” de Stephen King
Sute de someri asteapta la rand infrigurati si cu oboseala diminetii in ochi. Isi cauta un viitor la un targ de locuri de munca. De nicaieri, un sofer izbeste un Mercedes furat de multimea de oameni. Trece prin nevinovati, raneste 15 oameni si omoara 8.
Ucigasul scapa.
Bill Hodges, un politist batran este inca bantuit de crima nesolutionata. Primeste o scrisoare anonima de la „perk” in care este anuntat de un atac si mai diabolic. Hodges decide sa opreasca crima inainte sa se intample.
In cealalta parta a orasului, locuind cu o mama alcolica, criminalul isi aminteste de senzatia mortii sub rotile masinii furate. Doar Hodges si cativa amici de-ai lui il pot prinde pe criminal inainte sa ucida sute de persoane.
Dl. Mercedes este o carte in engleza de un nivel avansat. Este perfecta pentru persoanele care doresc sa citeasca dialoguri delicioase si sa inteleaga in engleza cum gandesc oamenii.
Vrei sa inveti engleza in afara cartilor?
Arunca un ochi peste cursurile noastre de engleza si fa primul pas spre o engleza perfecta.
“Silent Scream” de Angela Marsons
Nici un secret intunecat nu poate ramane ingropat pentru totdeauna. Una dintre cele mai interesante carti in engleza, Silent Scream este un Thriller britanic de exceptie.
5 forme stau in jurul unui mormant. Toti sapa cu randul, mai ales ca o groapa de dimensiunea unui adult dureaza. O viata inocenta a fost luata iar secretul trebuie sa ramana stiut doar de ei.
Peste ani, alta victima este gasita sugrumata brutal, prima crima din randul multora care socheaza Black Country. Pentru a stopa crimele, Kim Stone trebuie sa fie rapida si sa lupte atat impotriva criminalului cat si impotriva demonilor din trecutul ei.
Nivelul de engleza al acestei carti este unul ceva mai ridicat. Totusi, poate fi citit si de cititorii la nivel mediu. Marsons este un autor britanic asa ca foloseste limbaj si dialog specific tarii sale natele.
“Three” de Ted Dekker
Intra intr-o lume in care nimic nu este ceea ce pare si cei mai apropiati prieteni ai tai sunt cel mai mare dusman.
Kevin Parson este in masina lui in timp ce ii suna telefonul. Un om pe numele de Slater ii da un ultimatum: „Ai exact 3 minute sa iti spui pacatele lumii. Refuza si masina pe care o conduci o sa explodeze.”
Kevin intra in panic. Nu intelege cine era acea persoana si de ce l-ar pune sa isi spuna pacatele. Care pacate? Speriat, Kevin lasa masina intr-o parcare si fuge. In exact 3 minute masina explodeaza marcand inceputul unui sir de intamplari interesante.
Three este o carte in engleza cu un limbaj foarte usor de inteles. Totusi, s-ar putea ca povestea sa fie ceva mai complicata pentru unele persoane.
“Leaving Time” de Jodi Picoult
Pentru mai bine de un deceniu, Jenna Metcalf a continuat sa se gandeasca la mama ei, Alice, care a disparut in mod misterios dupa un accident. Jenna refuza sa se gandeasca ca a fost abandonata si o cauta pe mama ei prin jurnale si pe internet. In timp ce memoria Jennei este mereu ocupata de informatiile din jurnalul mamei sale, poveste alearga spre un sfarsit spectaculos.
Cartea are o engleza destul de complicata. Nu este un thriller tipic, concentrandu-se mai mult pe ce simt oamenii, decat pe ce fac acestia.
“1st to Die” de James Patterson
4 femei se unesc pentru a prinde un criminal nemilos. Cartea „1st to Die” este prima dintr-o serie, si va va permite sa cititi mai multe povesti despre aceasta echipa de femei.
Limbajul folosit de Patterson este foarte usor de inteles si are zeci de cuvinte interesante de invatat. \
Carti romantince in engleza
Cartile romantice exploreaza relatiile, dragostea si sexul. Cateva dintre acestea au mult continut si teme sexuale. Altele, ceva mult mai simple, au o tematica mai usoara si sunt focusate mult mai multe pe interactiunea dintre persoane. Majoritatea cartilor romantice in engleza sunt dedicate femeilor, dar orice poate sa se bucure cu o carte frumoasa despre relatii.
“One for the Money” de Janet Evanovich
Ti-ai pierdut locul de munca in departamentul de lenjerie al unui magazin. Masina ti-a fost luata de banca si majoritatea mobilierului si a electrocasnicelor au fost vandute pentru a achita chiria. Trebuie sa platesti chiria din nou si locuiesti in New Jersey. Ce te faci?
Daca esti Stepahnie Plum, te vei transforma intr-un vanator platit. Totusi, nu te duci dupa bani marunti, vrei bani adevarati. Tinta ta este un politist intors pe partea gresita a legii. Si nu orice politist, ci Joe Morelli, cel care ti-a luat virginitatea la 16 ani si a scris despre asta pe peretele unei bai. Plum se arunca cu capul inainte in primul ei caz, fiind pusa fata in fata cu adversari puternici care mai degraba ar ucide decat sa piarda.
Rapida si usor de urmarit, aceasta carte este extraordinara pentru cititorii cu un nivel mediu de engleza. Cartea este scrisa din punctul de vedere al personajului principal cu un ton conversational. O carte in engleza perfecta pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca vocabularul.
“Fifty Shades of Grey” de E.L. James
Cand studenta la literatura Anastasia Steele intra intr-un interviu cu Christian Grey, ea descopera un barbat puternic, inteligent si intimidant. Ana, extrem de inocenta, isi da seama ca il doreste pe Christian si va face orice ii sta in putere sa il ia pentru ea. Nefiind capabil sa ii reziste Anei si spiritului ei independent, Christian recunoaste ca si el o vrea. Dar numai respectand regulile lui.
Socata in prima faza de dorintele erotice ale lui Christian, Ana ezita. In ciuda succesului enorm al lui Christian si a familiei sale iubitoare, acesta este un om consumat de demonii sai interiori si de nevoia avida de a controla orice. Cuplul se avanta intro aventura pasionala in care Ana descopera secretele lui Christian si isi exploreaza proprile dorinte ascunse.
Cartea este perfecta pentru cei care vor sa invete noi cuvinte, in principal adjective. Aceasta descrie absolut fiecare moment si actiune cu extrem de multe detalii.
“Until the End of Time” de Danielle Steel
„O sa te iubesc mereu” ii spune Bill lui Jenny.
Cei 2 se intalnesc pentru prima oara in 1969, avand un straniu sentiment ca s-ar cunoaste deja. Dupa o a doua intalnire total aleatorie, cei doi se indragostesc nebuneste. Bill vorbeste cu ardoare despre credinta lui cea mai mare, ca iubirea adevarata trece si prin moarte. Si ca, dupa reincarcare, cei 2 indragostiti se reintalnesc. Bill si Jenny isi construiesc impreuna un stil de viata perfect. Totusi, nu foarte tarziu, vietile lor inceteaza.
Ulterior, in 2013, Lillibet Peterson, o tanara femeie trimite isi trimite primul manuscript spre a fi publicat. Acolo, Robert Bellagio se indragosteste nebuneste de autoare, pentru care are un sentiment ciudat ca ar cunoaste-o de undeva.
Conectate de notiunea de reincarnare, dar niciodata repetitive, cele 2 povesti de dragoste se unesc intr-o carte in engleza excelenta ce ii va lasa pe cititori sa creada in dragostea eterna.
Vrei sa inveti engleza in afara cartilor?
Arunca un ochi peste cursurile noastre de engleza si fa primul pas spre o engleza perfecta.
“I’ve Got Your Number” de Sophie Kinsella
Poppy Wyatt nu s-a simtit niciodata mai fericita sau norocoasa. Urmeaza sa se casatoreasca cu barbatul visurilor ei, Magnus Tavish. Totusi, lucrurile nu sunt chiar atat de roz in ziua imediat urmatoare. Isi pierde verigheta intr-un exercitiu de incendiu si telefonul ei este furat.
In timp ce se plimba fara un tel anume in holul unui hotel, gaseste un telefon abandonat intr-un cos de gunoi. Acum, poate sa lase un numar de telefon in cazul in care cineva ii gaseste inelul.
Totusi, lucrurile iau o intorsatura complicata cand proprietarul telefonului, Sam Roxton isi doreste telefonul inapoi. Si, nu este deloc fericit de faptul ca Poppy ii citeste mesajele si mail-urile. Urmeaza o poveste amuzanta imprevizibila in care cei 2 devin din ce in ce mai apropiati si Poppy trebuie sa ascunda faptul ca a pierdut verigheta de catre Magnus si familia acestuia.
Inca o carte in engleza foarte placuta si usor de citit. Este scrisa din punctul de vedere al caracterului principal. Astfel, vei putea sa citesti exact ce Poppy gandeste sau spune.
“Sincerely, Carter” de Whitney Gracia Williams
O carte unica despre 2 prieteni care au fost acolo unul pentru celalalt inca de mici. Prin batai, certuri si povesti esuate de dragoste. De-alungul anilor, acestia au fost mereu cei mai buni prieteni. Totusi, ce se intampla atunci cand cei 2 noi trec linia intr-o noapte. Mai pot fi doar prieteni?
O carte amuzanta, putin diferita fata de majoritatea cartilor de dragoste in engleza, pentru ca este povestita din punctul de vedere al barbatului.
Carti in engleza de tip Fantasy
Cateodata, nimic nu te poate relaxa mai mult decat o excursie intr-un taram de poveste. Cand lasi grijile jobului, stresul cotidian si anxietatea facultatii in spate si primesti inapoi o aventura plina de magie, suspans si mister. Indiferent de tipul de fantezie pe care il preferi, cartile in engleza de tip Fantasy te vor ajuta sa inveti engleza si sa te relaxezi in acelasi timp. E timpul sa iti lasi imaginatia sa zboare.
“Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” de J.K. Rowling
J.K. Rowling a scris una dintre cele mai cunoscute si iubite serii din domeniul Fantasy.
Harry Potter, un tanar ramas orfan duce o viata mizerabila locuind in dulapul de sub scarile familiei sale. Totusi, lucrurile se schimba atunci cand primeste o scrisoare inedita. Este un vrajitor, si a fost acceptat la scoala de vrajitori Hogwarts.
Dupa o viata in care si-a suprimat magina, Harry se simte in sfarsit ca un copil normal. Totusi, chiar si in comunitatea vrajitorilor, Harry este un copil special. Este singurul care a reusit sa supravietuiasca dupa ce a fost blestemat de Lord Voldemort, cel mai temut dintre vrajitori.
Desi primul an la Hogwarts este cel mai bun an al vietii sale, Harry constientizeaza ca lucrurile sunt mai periculoase decat par. Un obiect foarte puternic este ascuns in zidurile castelului si este responsabilitatea sa sa il pazeasca de fortele raului.
Harry Potter este o carte in engleza scrisa pentru tineri. Simpla dar plina de viata, este perfecta pentru cei care doresc sa invete engleza britanica.
“The Ocean at the End of the Lane” de Neil Gaiman
Personajul principal, un barbat de varsta mijlocie se intoarce in orasul natal pentru o inmormantare. Chiar daca casa in care a locuit nu mai exista, este atras de o ferma din capatul strazii, unde a cunoscut cea mai remarcabila fata, Lettie Hempstock, si pe mama si bunica acesteia. Nu s-a mai gandit la Lettie de ani buni si, totusi, stand la marginea unui lac din spatele fermei, toate amintirile din copilaria sa dau navala. O copilarie mult prea stranie, infricosatoare si periculoasa pentru un simplu baietel.
Cartea scrisa de Gaiman sare rapid de la o engleza ultra simplificata la cuvinte si sintagme super complicate. O recomandam cititorilor experimentati.
“The Girl with All the Gifts” de M. R. Carey
Micul geniu al doctorului Caldwell, Melanie este o fata unica, speciala.
In fiecare dimineata, Melanie asteapta in propria celula pentru a fi condusa spre sala de clasa. Atunci cand vin dupa ea, Sergentul Parks isi tine arma indreptata spre fetita in timp ce alti 2 barbati o tin legata de un scaun cu rotile. Ea crede ca ei nu o plac. Glumeste cu ei, insa nu primeste nici macar un zambet inapoi.
Melanie adora scoala. Adora sa invete ortografie si matematica. Adora lumea din afara clasei si celulele copiilor. Le spune profesorilor ce doreste sa fie cand o sa fie mare.
O carte in engleza unica si stranie, „The girl with all the gifts” este scrisa utilizand timpul prezent. Totul se intampla aici si acum. Fiind povestita din punctul de vedere al fetitei, engleza din carte este foarte simpla.
„Lord of the Rings” de J. R. R. Tolkien
In timpurile demult uitate, inelul puterii a fost creat de 11 fierari ai elfilor si, Sauron, Lordul intunecat, a faurit unicul inel al puterii, care le va conduce pe toate celalalte. Totusi, inelul i-a fost furat. Chiar daca l-a cautat ani la randul, acesta a ramas pierdut, pana intr-un moment in care a ajuns in mana unui simplu hobbit, Bilbo Baggins.
Atunci cand a ajuns la varsta de 110 ani, Bilbo dispare de la propria petrecere utilizand inelul puterii. Acesta ii spune ulterior varului sau mai tanar, Frodo, despre inel. Frodo afla despre inel, despre intamplarile care au dus la crearea acestuia si pericolele ce vor paste tinutul daca inelul nu este distrus in vulcanul Muntelui Doom.
Froddo porneste intr-o aventura pentru a distruge inelul si a salva tinutul.
Carti de tip Stiintifico-fantastic in engleza
Mult mai interesante decat orele lungi de pe bancile scolii, cartile in engleza de tip Sci-Fi te vor invata foarte multi termeni si concepte stiitifice. In mare parte, cartile sunt bazate pe stiinta reala, impinsa putin spre o zona mai gri sau aproape ireala pentru a aduce noi lumi in interiorul mintii tale.
“Ender’s Game” de Orson Scott Card
Andrew traieste crezand ca se joaca un simplu simulator de razboi. Insa, situatia este mult mai desparata decat s-ar crede. Fiind rezultatul multor experimente genetice, Ender ar putea fi geniul militar de care pamantul are atata nevoie in razboiul cu o rasa extraterestra care doreste sa distruga specia umana. Singurul mod de a afla de ce este Andrew capabil este sa fie supus la antrenamente chinuitoare, pana cand isi va atinge adevaratul potential sau pana cand va fi distrus in acest proces.
Chiar daca „Ender’s Game”este o carte in engleza despre un copil, limbajul nu este deloc pentru cei tineri. Cartea este despre leadership si acceptarea celor din jur, dar iti ofera si mici farame de informatii din viata guvernamentala si militara. Sunt suficiente tipuri de jargon pe care le poti invata din aceasta carte.
“The Atlantis Gene” de A.G. Riddle
Pe coasta Antarcticii, un vas de condus de o echipa de cercetatori descopera o structura ingropata adanc sub un iceberg. Inghetata acum mii de ani, structura nu poate sa fi fost construita de catre oameni.
Datorita acestei descoperiri, Kate Warner descopera secretul din spatele inceputurilor umanitatii. Acum, este in mana ei si a lui David Vale sa protejeze lumea de o organizatie care nu se va opri de la nimic in scopul lor de a afla secretul.
„The Atlantis Gene” este o carte complexa, scrisa asemenea unui Sci-fi thriller, cartea are foarte multe cuvinte stiintifice si de actiunea. Aceasta combinatie o face sa fie greu de citit si o recomandam cititorilor avansati.
“The Martian” de Andy Weir
In urma cu 6 zile Mark Wtney a devenit primul om care sa paseasca pe Marte. Acum, o sa devina si prima persoana care moare pe Marte.
Dupa ce o furtuna ii forteaza echipa sa il abandoneze, Mark ramane blocat si singur pe Marte, fara sanse de scapare. Sansele sunt ca nu are suficient timp nici cat sa moara de foame. Masinile stricate, furtunile periculoase sau erorile pe care le poate face ii pot pune viata in pericol mult mai repede.
Totusi, Mark nu este dispus sa se dea batut!
Una dintre putinele carti in engleza din aceasta lista unde dialogul este aproape absent. Acest lucru se datoreaza faptului ca personajul principal este in mare parte singur. Totusi, poti invata foarte multe informatii despre planeta Marte, astronauti si spatiu in general.
Carti in engleza de tip Mystery
Cartile in engleza de tip Mystery te tin mereu cu sufletul la gura. Fiecare piatra intoarsa, fiecare persoana noua, fiecare intamplare are in spate un mister, o poveste nedeslusita sau un secret ce mai bine ramane ascuns.
“Nine Lives to Die” de Rita Mae Brown
Iarna a venit (nu in Westeros) in Crozet, Virginia. Harry si iubitul ei Fair lucreaza de zor ajutandu-i pe cei nevoiasi in acest final de an. Totusi, se intampla lucruri bizare in Crozet, iar Harry doreste sa afle totul.
Doua persoane sunt gasite moarte in circumstante suspecte. Ca sa mai adauge la suspans si intriga, cateva degete taiate au fost gasite in borcanul cu creioane de la biblioteca bisericii St. Cyril.
Adevarul va fi deslusit, cazurile vor fi rezolate si un triunghi amoros vechi de zeci de ani scos la iveala. Vremea de aseara este extrem de neprietenoasa, insa, asta nu o opreste pe Harry.
Cartea in engleza este simpla si scurta. Toate personajele sunt prezentate la inceput, asa ca nu o sa ai probleme tinandu-le minte pe toate. Apropo, dialogul este foarte bun, chiar si intre animale. (dap, animalele vorbesc in carte)
“Evil Under the Sun” de Agatha Christie
Actiunea are loc la Jolly Roger, un spatiu de vacanta destinat celor faimosi si bogati in sud-estul Angliei. Cand o mireasa tanara si frumoasa este strangulata pe plaja, doar Hercule Poirot poate sa desluseasca misterul si sa afle motivele misterioase aflate in spatele fiecarui invitat din locatie.
Cartea este scrisa intr-o engleza veche. Se poate ca oamenii sa nu mai foloseasca acelasi limbaj in prezent. Daca iti doresti totusi sa inveti cuvinte vechi si frumoase in engleza, „Evil under the Sun” este o alegere inspirata.
Vrei sa inveti engleza in afara cartilor?
Arunca un ochi peste cursurile noastre de engleza si fa primul pas spre o engleza perfecta.
“The Cinderella Murder” de Mary Higgins Clark
Laurie Moran Este extatica dupa ce primul episod al show-ului ei este un succes. Programul urmareste o serie de crime nerezolvate prin recrearea acestora cu implicarea persoanelor afectate. Inceputul este fantastica, avand in vedere ca in primul episod a reusit sa rezolve un caz extrem de dificil.
Acum, Laurie urmareste sa creeze al doilea episod, o reinstaurare a mortii lui Susan Dempsey. Totul pare sa fie perfect pentru show business, mai ales ca in moartea fetei sunt potential implicati oameni din elita Holliwood-ului si milionari.
Totusi, este aceasta crima potrivita pentru a aparea pe micul ecran?
Carti in engleza de tip Non-fictiune
Este destul de complicat sa recomanzi carti in engleza de tip non-fictiune. Mai ales ca acestea includ o gama foarte larga de subiecte si interese. Iar subiectul trebuie sa fie de interes pentru cititor. Totusi, sunt o unealta excelenta pentru a te dezvolta si a invata, nu doar engleza dar si skill-uri si informatii valoroase.
“Stiff” de Mary Roach
Mary Roach descrie intr-un mod simplu si facil ce se intampla cu corpul tau imediat dupa moarte. Fie ca este folosit intr-o ferma de cadavre sau disecat de catre studenti, Mary Roach reuseste sa vorbeasca intr-un mod educational despre viata si moarte.
“Outliers” de Malcolm Gladwell
Nu toata lumea se naste cu aceleasi sanse. Unii sunt mai puternici, altii mai frumosi. Totusi, Malcolm Gladwell vorbeste despsre importanta factorilor externi in atingerea succesului. Ceea ce este in jurul tau te poate ajuta, sau nu, sa iti atingi telul!
“The Wright Brothers” de David McCullough
Afla povestea din spatele fratilor care au creat primul avion in lume in biografia acestora. O carte avansata, scrisa intr-un mod extrem de placut, dar cu un limbaj dificil. Cartea prezinta perioada, cultura si oamenii, perfecta pentru a invata noi cuvinte in engleza.
Recomandarile noastre
“Sven Hassel Series” de Sven Hassel
O serie de 14 carti care prezinta istoria trista, cruda dar adevarata a razboiului. Vei invata adevaratele trairi ale soldatilor si vei ajunge sa ii iubesti, plangand impreuna cu ele atunci cand trebuie sa isi ia ramas bun de la unul dintre camarazii lor de razboi.
Sven Hassel picteaza razboiul din partea soldatilor nemti, aratand parerea soldatilor de rand legata de razboi si ura acestora pentru politicieni, fie ei nemti sau de alta natie.
“Life’s Golden Ticket” de Brendon Burchard
Life’s Golden Ticket este una dintre preferatele mele in materie de carti de auto-dezvoltare. Cu o engleza simpla si placuta, Burchard iti arata directia in care trebuie sa te indrepti pentru a te autocunoaste si a lucra la propria persoana.
Cartea este o dovada excelenta a faptului ca nu toate cartile de self-help trebuie sa fie brute sau plictisitoare.
Porneste intr-o aventura inauntrul emotiilor tale impreuna cu personajul principal in timp ce acesta incearca sa isi gaseasca nevasta, sa lupta contra demonilor sai si a esecurilor din viata, dar si sa isi ierte propriul tata. Totul, intr-un parc de distractii magic unde fiecare distractie este rezultatul amintirilor tale.