Crin Antonescu engleza, baba și mitraliera

Știu, mai diar raumeinian, că ai râs cu lacrimi la auzul discursului lui Antonescu. Și eu.. dar eu pentru că pot. Ca profa de engleză, m-am prapadit nu de pronunție, că l-am auzit și pe Basescu și mi s-a facut pielea de gaină. Mă gândeam doar la corectitudinea gramaticală. Nu sunt obsedată să se respecte întocmai toate regulile.. dar când “the political situation don’t affect.. don’t impress the economy” urechile mele se fac mici, mici, mici. Și nu e singura astfel de greseală:) La aceasta adaug gesticularea intensă, cred că mâinile alea vorbeau mai bine engleza decât Antonescu. Și ajungem la problema de bază.

Crin Antonescu engleză? Nope.

Cu toții știm engleză, mai bine sau mai rău. Cu toții înțelegem ce e prin filme când ea îl pupă pe el (în engleză), el fuge după ea la aeroport (în englezp) sau când doi musculoși după ce au trecut prin 3 explozii și șapte mașini răsturnate se bat cu mâinile goale și se pocnesc (tot în engleză). Cu toții scriem în CV cp știm engleză minim la nivel mediu (asta pentru cei modești – pentru c[ cei mai mulți trec direct la excelent).

Întrebarea mea de azi este:

Tu cît de bine știi engleza?

Cât de sigur ești când vorbești în engleză?

Abuzezi de Google Translate când trebuie să scrii un mail?

Câte cuvinte din română le englezești în speranța că așa e traducerea corectă? (A se vedea disponibility – NU! Nu există în engleză – cuvântul corect este availability)

Crin Antonescu trebuia foarte bine să își ia un translator. Sau cel puțin să își pregătească un discurs dinainte. Și cu Google Translate cred că ieșea mai bine. Pentru el nu e scuzabil ce s-a întâmplat.

Dar tu te vei prezenta la interviuri, tu lucrezi sau ai vrea să ajungi într-o multinațională, tu pleci prin vreo excursie și te înțelegi prin limbajul semnelor (care uneori este mai utilă decât engleza- de ex în Italia, testată pe propria-mi piele).

Deci,

Tu cât de bine știi engleză?

Oare să ii ofer lui Crin Antonescu niște ore de engleza?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *