Greșeli gramatică: Nu mai uita S-ul!

Întrucât sfaturile generale de IELTS s-au cam dus, m-am gândit că ar fi bine să ne mai animăm puțin viețile cu greșeli ARHITIPICE pe care le cam face toată lumea în engleză.

Și așa ajungem la boala oricărui profesor – S. Pe lista de greșeli de gramatică, e pe primul loc.  Prezentul simplu este, consider eu, unul dintre cele mai simple timpuri în engleză. De aceea și intră în gama “de bază”. Și tocmai de aceea, trebuie știut. La prezent nu se întâmplă mare lucru. Se ia verbul, se taie “to” și am rezolvat-o.

Mai puțin la HE, SHE, IT. La acestea trei se pune “s” la finalul verbului. “I eat” dar “he eats”. NUUUU, nu se pune la plural. They eats. Am auzit logica de mai multe ori: “păi sunt mai mulți”. Păi și ce dacă?! Nu se pune “s” decât dacă avem subiect un el sau o ea.

De asemenea, S-ul acela nu se mută la past simple sau la vreun alt timp. NU O SĂ FIE:

  • He will eats
  • He ates

Sau alte combinații de acest tip.

De asemenea, din nefericire, pentru a forma întrebările avem nevoie de DO sau DOES (ghici pentru ce e a doua formă?). Acestea sunt forme specifice numai pentru prezentul simplu. NU se combină formele, auxiliarele și nu se face varză din gramatică. FIECARE TIMP ESTE CU ASPECTELE SALE SPECIFICE. 

Deci, nu este corect:

  • Does he ate?
  • I don’t

Voi reveni. Inspirație e destula:)

Dacă vrei să îți îmbunătățești engleza, sigur găsești un curs pe placul tău la noi. Doar contactează-ne!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *