De ce nu iau notă bună la IELTS?

Știu că nu este un examen plăcut.

Știu că deja te-ai săturat de subiectele de IELTS.

Știu că ești mândru de pregătirea ta pentru IELTS.

Știu că vrei să scapi odată de examen.

În ultima vreme, tot mă întreabî diferiți elevi de ce nu reușesc să ia nota dorită la IELTS. Ei au avut parte de ceva pregătire acasă. Internetul este plin de materiale pentru IELTS, sfaturi pentru IELTS. Ei unde greșesc? Până la urmă pregătirea pentru IELTS a durat 1-2-3 luni.

De ce nu iau notă bună la IELTS? – Reading

Hai sa luăm probele pe rând. Cei mai mulți care nu reușesc să ia punctajul la Reading, se apucă să lucreze haotic teste. Poate chiar citesc niște instrucțiuni și încearcă să aplice ceea ce au învățat. Dar testele sunt rezolvate fără o logică, citind textul întreg. Doi la mână, la sfârșitul celor mai multe carți de teste sunt puse doar răspunsurile la teste, nu și de ce aceea este varianta corectă sau în ce parte a textului găsești răspunsul. Așadar, tu lucrezi în gol – nu ai o logică clară în abordarea readingului și nici nu înțelegi de ce greșești.

Listening

Cei mai mulți ascultă un BBC sau câteva texte în engleză și consideră că asta e tot. Nu, una este să asculți știrile în engleză, este alt lucru să rezolvi un test de listening care implică o ascultare activă – completezi, bifezi, alegi – trebuie să repari răspunsurile corecte de restul detaliilor. 2-3 teste înainte de examen nu îți asigură nota.

Speaking

Faptul că vorbești acceptabil în engleză nu inseamnă că îți vei lua nota dorită la Speaking la IELTS. Te poți lovi de întrebări total neprietenoase – mai ales pe part 3 (ex: de ce ar trebui să se ajute statele între ele?) sau de un cue card la care să te blochezi (ex: describe a leader from the business or political world that you admire). Cum te pregătești singurel acasppentru topicurile de speaking de la IELTS? Și cine te corectează ca să îți spună unde greșești?

Writing

Daca am ajuns la partea cu corectatul sa nu uitam de Writing – proba pentru care lenea e cea mai mare. Nimeni nu scrie eseuri inainte de examen. In cazurile fericite in care se lucreaza pe writing, nu exista o strategie clara, nu se intelege modul de lucru pe eseuri si scrisori/grafice. Ei nu vor floricele si stelute – poezii a la eminescu – ei vor idei clare si bine argumentate. Si ajungem iar la partea dureroasa: cine te corecteaza ca sa iti spuna unde gresesti?

Așadar, nu iei nota dorită la IELTS pentru că pregatirea ta este haotică, te umpli de tone de informații despre IELTS pe Internet și rezultatul este cel pe care îl cunoști.

Te putem ajuta cu pregătire pentru IELTS la prețuri accesibile. Promitem să tragem împreuna tare pentru a obține rezultatul dorit. Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *