De ce nu iau nota bună la IELTS? O întrebare de 100 de puncte. Unde gresesti, ce ar trebui sa faci ca sa ajungi mai repede la rezultatul dorit?

Știu ca nu este un examen placut.

Știu ca deja te-ai saturat de subiectele de IELTS.

Știu ca esti mandru de pregatirea ta pentru IELTS.

Știu ca vrei sa scapi odata de examen.

In ultima vreme, tot ma intreabi diferiti elevi de ce nu reusesc sa ia nota dorita la IELTS. Ei au avut parte de ceva pregatire acasa. Internetul este plin de materiale pentru IELTS, sfaturi pentru IELTS. Ei unde gresesc? Pana la urma pregatirea pentru IELTS a durat 1-2-3 luni.

De ce nu iau nota buna la IELTS? – Reading

Hai sa luam probele pe rand. Cei mai multi care nu reusesc sa ia punctajul la Reading, se apuca sa lucreze haotic teste. Poate chiar citesc niste instructiuni si incearca sa aplice ceea ce au invatat. Dar testele sunt rezolvate fara o logica, citind textul intreg. Doi la mana, la sfarsitul celor mai multe carti de teste sunt puse doar raspunsurile la teste, nu si de ce aceea este varianta corecta sau in ce parte a textului gasesti raspunsul. Asadar, tu lucrezi in gol – nu ai o logica clara in abordarea readingului si nici nu intelegi de ce gresesti.

Listening

Cei mai multi asculta un BBC sau cateva texte in engleza si considera ca asta e tot. Nu, una este sa asculti stirile in engleza, este alt lucru sa rezolvi un test de listening care implica o ascultare activa – completezi, bifezi, alegi – trebuie sa repari raspunsurile corecte de restul detaliilor. 2-3 teste inainte de examen nu iti asigura nota.

Speaking

Faptul ca vorbesti acceptabil in engleza nu inseamna ca iti vei lua nota dorita la Speaking la IELTS. Te poti lovi de intrebari total neprietenoase – mai ales pe part 3 (ex: de ce ar trebui sa se ajute statele intre ele?) sau de un cue card la care sa te blochezi (ex: describe a leader from the business or political world that you admire). Cum te pregatesti singurel acasppentru topicurile de speaking de la IELTS? Și cine te corecteaza ca sa iti spuna unde gresesti?

Writing

Daca am ajuns la partea cu corectatul sa nu uitam de Writing – proba pentru care lenea e cea mai mare. Nimeni nu scrie eseuri inainte de examen. In cazurile fericite in care se lucreaza pe writing, nu exista o strategie clara, nu se intelege modul de lucru pe eseuri si scrisori/grafice. Ei nu vor floricele si stelute – poezii a la eminescu – ei vor idei clare si bine argumentate. Si ajungem iar la partea dureroasa: cine te corecteaza ca sa iti spuna unde gresesti?

Asadar, nu iei nota dorita la IELTS pentru ca pregatirea ta este haotica, te umpli de tone de informatii despre IELTS pe Internet si rezultatul este cel pe care il cunosti.

Te putem ajuta cu pregatire pentru IELTS la preturi accesibile. Promitem sa tragem impreuna tare pentru a obtine rezultatul dorit. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.