Sfaturi pentru Reading IELTS

Partea a doua a examenului de IELTS o reprezintă proba de Reading care, în cazul celor care au o gândire destul de logică și un nivel bun (cel puțin mediu) de engleză, nu este extrem de dificilă pentru un șapte.

Așa nu

Și acum să revenim la partea cu gândirea logică. Pentru a rezolva eficient exercițiile de Reading IELTS:

  1. NU trebuie să știi toate cuvintele din text. Acest aspect este cel mai important! Trebuie dezvoltată abilitatea de a citi și înțelege un text fara a ști toate cuvintele. Atâta timp cât te vei crampona de fiecare cuvânt, vei pierde timp, nu vei înțelege fraza, nu vei lua 7.
  2. NU trebuie să te pierzi în detalii. De aceea pentru cele mai multe exerciții sau situații nu va fi nevoie să citesti tot textul și, mai ales! nu îl citi înainte de a vedea taskul. Ceea ce este testat este abilitatea de a găsi anumite detalii rapid nu de a căuta acul în carul cu fan.

Așa da

Dar…

  1. Trebuie să acumulezi cât mai mult vocabular pentru a înțelege o paletă cât mai mare de texte (și pentru writing și speaking)
  2. Dacă notă obținută la teste este sub 6, te sfătuiesc să treci mai intâi prin exerciții de reading și apoi să treci pe teste. Am cunoscut elevi care au rezolvat toată seria Cambridge IELTS 1-8 Academic și General și nu au trecut de 6.
  3. Fiecare tip de exercițiu de Reading are o metodă de lucru care poate fi adaptată în funcție de gândirea fiecăruia. O rezolvare haotică a testelor, fără o metodă de lucru va duce la multe greșeli și neîncadrarea în timpul alocat.

Dacă mai ai nevoie de sfaturi pentru Reading, aruncă un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS și contactează-ne!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *