Sfaturi pentru Reading IELTS - Ai nevoie de 7, nu e asa greu sa citesti.

Partea a doua a examenului de IELTS o reprezinta proba de Reading care, in cazul celor care au o gandire destul de logica si un nivel bun (cel putin mediu) de engleza, nu este extrem de dificila pentru un sapte.

Asa nu

Și acum sa revenim la partea cu gandirea logica. Pentru a rezolva eficient exercitiile de Reading IELTS:

  1. NU trebuie sa stii toate cuvintele din text. Acest aspect este cel mai important! Trebuie dezvoltata abilitatea de a citi si intelege un text fara a sti toate cuvintele. Atata timp cat te vei crampona de fiecare cuvant, vei pierde timp, nu vei intelege fraza, nu vei lua 7.
  2. NU trebuie sa te pierzi in detalii. De aceea pentru cele mai multe exercitii sau situatii nu va fi nevoie sa citesti tot textul si, mai ales! nu il citi inainte de a vedea taskul. Ceea ce este testat este abilitatea de a gasi anumite detalii rapid nu de a cauta acul in carul cu fan.

Asa da

Dar…

  1. Trebuie sa acumulezi cat mai mult vocabular pentru a intelege o paleta cat mai mare de texte (si pentru writing si speaking)
  2. Daca nota obtinuta la teste este sub 6, te sfatuiesc sa treci mai intai prin exercitii de reading si apoi sa treci pe teste. Am cunoscut elevi care au rezolvat toata seria Cambridge IELTS 1-8 Academic si General si nu au trecut de 6.
  3. Fiecare tip de exercitiu de Reading are o metoda de lucru care poate fi adaptata in functie de gandirea fiecaruia. O rezolvare haotica a testelor, fara o metoda de lucru va duce la multe greseli si neincadrarea in timpul alocat.

Daca mai ai nevoie de sfaturi pentru Reading, arunca un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS si contacteaza-ne!

Nu uita sa citesti si articolele despre:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.