Sfaturi pentru Listening IELTS

Luăm probele în ordinea lor de la examen.. Listening IELTS. În cele mai multe cazuri, luarea unui 7 la IELTS nu prezintă o mare dificultate. Și totuși, în 30% din cazuri cei de nivel mediu nu reușesc să atingă punctajul necesar, mai ales dacă nu sunt forțați în viața de zi cu zi să dea cu nasul de engleză iar pentru începători deja listeningul pune mari probleme.

Listening activ versus hearing

Aud des: Să mă apuc să ascult BBC-ul? iar răspunsul meu este întotdeauna: Și cu ce crezi că te ajută? Dacă asculți când conduci, atunci poți foarte bine să asculți și Radio 21, tot același lucru este. Tu doar vei auzi informația. Nu o vei asculta. Atenție la acesti doi termeni. De câte ori ai stat cu prietenii și ai auzit tot ce ți-au povestit dar nu ai ascultat? Cam așa e și cu IELTS-ul.

Exerciții de listening corecte

 

Poți să asculți BBC, CNN, ce vrei tu, cu condiția să te chinui să înțelegi despre ce este vorba. La început va fi extrem de dificil dar pe măsură ce te relaxezi, vei ajunge să înțelegi măcar parțial și să surprinzi detaliile cheie. Iar despre asta e vorba la IELTS – surprinsul detaliilor cheie. În aceeași categorie de sfaturi intră și filmele fără subtitrare.

Când trec pe teste de Listening IELTS?

 

Cu cat exista mai mult contact cu diferite tipuri de conversații în engleză, cu atât aceste abilități se vor dezvolta mai rapid. Dacă scorul la Listening este prost (sub 5.5) nu recomand trecerea direct pe teste pentru că sunt șanse foarte mari să le faceți degeaba. Concentrați-vă o perioadă pe dezvoltarea abilităților de listening și pe diferite exerciții de ascultare (internetul este plin). Dupa ce se ajunge la 6.0 se poate trece relaxat pe teste de listening.

Daca mai ai nevoie de sfaturi pentru Reading, aruncă un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS și contactează-ne!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *