Sfaturi Listening IELTS - Cum sa treci de proba de Listening IELTSSfaturi Listening IELTS - Cum sa treci de proba de Listening IELTS

Luam probele in ordinea lor de la examen.. Listening IELTS. În cele mai multe cazuri, luarea unui 7 la IELTS nu prezinta o mare dificultate. Si totusi, in 30% din cazuri cei de nivel mediu nu reusesc sa atinga punctajul necesar, mai ales daca nu sunt fortati in viata de zi cu zi sa dea cu nasul de engleza iar pentru incepatori deja listeningul pune mari probleme.

Listening activ versus hearing

Aud des: Sa ma apuc sa ascult BBC-ul? iar raspunsul meu este intotdeauna: Si cu ce crezi ca te ajuta? Daca asculti cand conduci, atunci poti foarte bine sa asculti si Radio 21, tot acelasi lucru este. Tu doar vei auzi informatia. Nu o vei asculta. Atentie la acesti doi termeni. De cate ori ai stat cu prietenii si ai auzit tot ce ti-au povestit dar nu ai ascultat? Cam asa e si cu IELTS-ul.

Exercitii de listening corecte

Poti sa asculti BBC, CNN, ce vrei tu, cu conditia sa te chinui sa intelegi despre ce este vorba. La inceput va fi extrem de dificil dar pe masura ce te relaxezi, vei ajunge sa intelegi macar partial si sa surprinzi detaliile cheie. Iar despre asta e vorba la IELTS – surprinsul detaliilor cheie. În aceeasi categorie de sfaturi intra si filmele fara subtitrare.

Cand trec pe teste de Listening IELTS?

Cu cat exista mai mult contact cu diferite tipuri de conversatii in engleza, cu atat aceste abilitati se vor dezvolta mai rapid. Daca scorul la Listening este prost (sub 5.5) nu recomand trecerea direct pe teste pentru ca sunt sanse foarte mari sa le faceti degeaba. Concentrati-va o perioada pe dezvoltarea abilitatilor de listening si pe diferite exercitii de ascultare (internetul este plin). Dupa ce se ajunge la 6.0 se poate trece relaxat pe teste de listening.

Daca mai ai nevoie de sfaturi pentru Reading, arunca un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS si contacteaza-ne!

Nu uita sa citesti si articolele despre:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.