Sfaturi pentru Speaking IELTS - Vorbeste ca pe podium in Engleza

Ultima si printre cele mai sangeroase probe de la examen – Speaking IELTS. Deseori, ma lovesc de intrebari de genul:

  • Dar ce ma intereseaza pe mine subiectele astea?
  • Nu vorbesc in romana despre asta, cum sa vorbesc in engleza?
  • De ce vor ei sa aberez?

Pentru un occidental, temele de Speaking de la IELTS sunt ..de partial bun simt. Ei sunt interesati de poluare, de tehnologie, de mersul societatii, de problemele care o afecteaza, in timp ce in Romania pe primul plan suntem noi, indivizii. De aceea, pentru IELTS este acceptabil sa se vorbeasca pe astfel de subiecte.

Cu timpul si cu abordarea a cat mai multe teme, nu exista persoana care sa nu se deprinda cu vorbitul pe aceste subiecte. Nu se intampla minuni peste noapte dar the more, the better. Sau mai clar spus: cu cat se vorbeste mai mult, cu atat e mai bine.

Și a treia problema – daca aberati, mai rau faceti. Nimeni nu vrea filosofeli, aiureli, ci lucruri concrete. Întotdeauna se prefera un raspuns concret, cu un singur argument, sustinut de un exemplu, decat 3 minute de vorbit in continuu pe langa subiect. Metoda romaneasca de a abera nu va functiona la acest examen.

Cum sa iei 7 la proba de Speaking la IELTS?

  • Elimina greselile de baza de gramatica. Acestea sunt taxate cel mai mult!
  • Imbunataseste putin (sau putin mai mult) vocabularul.
  • Practice, practice, practice, cel mai bine sub supravegherea cuiva care iti poate corecta greselile. În cele mai multe cazuri este vorba de niste tipare – se repeta in permanenta aceleasi greseli, tipare ce pot fi distruse prin insusirea corecta a notunilor si corectarea greselilor de fiecare data cand acestea apar. De asemenea, cu putina ghidare, se pot formula raspunsuri mai accesibile si mai usor de inteles si se poate evita obiceiul de a filozofa atunci cand nu exista idei.

Speaking-ul se exerseaza cel mai bine cu un profesor. Arunca un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS si contacteaza-ne!

Nu uita sa citesti si articolele despre:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.