Tipsuri de Speaking IELTS

Ultima și printre cele mai sângeroase probe de la examen – Speaking IELTS. Deseori, mă lovesc de întrebări de genul:

  • Dar ce mă interesează pe mine subiectele astea?
  • Nu vorbesc în română despre asta, cum să vorbesc în engleză?
  • De ce vor ei să aberez?

Pentru un occidental, temele de Speaking de la IELTS sunt ..de parțial bun simț. Ei sunt interesați de poluare, de tehnologie, de mersul societății, de problemele care o afectează, în timp ce în România pe primul plan suntem noi, indivizii. De aceea, pentru IELTS este acceptabil să se vorbească pe astfel de subiecte.

Cu timpul și cu abordarea a cât mai multe teme, nu există persoană care să nu se deprindă cu vorbitul pe aceste subiecte. Nu se intamplă minuni peste noapte dar the more, the better. Sau mai clar spus: cu cât se vorbește mai mult, cu atât e mai bine.

Și a treia problemă – dacă aberați, mai rău faceți. Nimeni nu vrea filosofeli, aiureli, ci lucruri concrete. Întotdeaună se preferă un raspuns concret, cu un singur argument, susținut de un exemplu, decât 3 minute de vorbit în continuu pe lângă subiect. Metoda românească de a abera nu va funcționa la acest examen.

Cum să iei 7 la proba de Speaking la IELTS?

  • Elimină greșelile de bază de gramatică. Acestea sunt taxate cel mai mult!
  • Îmbunătășește puțin (sau puțin mai mult) vocabularul.
  • Practice, practice, practice, cel mai bine sub supravegherea cuiva care îți poate corecta greșelile. În cele mai multe cazuri este vorba de niște tipare – se repetă în permanență aceleași greșeli, tipare ce pot fi distruse prin însușirea corectă a noțunilor și corectarea greșelilor de fiecare dată când acestea apar. De asemenea, cu puțină ghidare, se pot formula răspunsuri mai accesibile și mai ușor de înțeles și se poate evita obiceiul de a filozofa atunci când nu există idei.

Speaking-ul se exersează cel mai bine cu un profesor. Aruncă un ochi peste oferta noastră de cursuri IELTS și contactează-ne!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *