Sfaturi pentru Writing IELTS - General&Academic - Trece cu Brio IELTS

Ajungem la prima proba dureroasa a IELTS-ului. Ce facem la Writing IELTS? Aplicam principiul clasic: Practice Makes Perfect dar nu, nu e de ajuns. Puteti sa scrieti 50 de eseuri, 30 de scrisori sau 100 de grafice. Daca mergeti pe acelasi sablon gresit nu ati rezolvat nimic. Writingul necesita pregatire si mai ales corectura din partea unei persoane care va poate ghida: unde gresiti, la ce nivel este gradul dumneavoastra de exprimare, unde arde la gramatica si cum stati cu vocabularul.

Ce reguli se aplica la proba de Writing?

  1. Fiecare piece of writing de la IELTS are sablonul sau. Nu exista unul perfect, universal valabil dar sunt cateva reguli de baza pe care trebuie sa le respectati. Imaginati-va ca veti construi o casa. O puteti decora cum doriti dar bazele raman aceleasi: aveti nevoie de o fundatie, tevi, electricitate, etc. Astfel, orice scrieti are nevoie de o introducere si un final iar cuprinsul trebuie impartit in minim 2 paragrafe, fiecare cu ideea lui.
  2. Nu este nevoie de fraze kilometrice – de fapt acestea trebuie evitate. Nu vor impresiona pe nimeni, mai degraba vor obosi cititorul. Se alterneaza frazele scurte cu cele mai lungi.
  3. Nu se depaseste numarul de cuvinte cerut, nici nu se scrie mai putin. Maxim 25-30 de cuvinte sub pragul alocat (exceptie prima parte, unde acceptabil este sa va incadrati in marja +/- 20 cuvinte.
  4. Cea mai mare greseala la grafice este ca nu se poate interpreta graficul corect. Imaginati-va ca examinatorul nu are graficul in fata sa, dar va va citi raportul. Întelege el ideea de baza a graficului, ideile principale, tendintele care se evidentiaza?

Cele mai mari greseli la eseuri

– nu se citeste taskul cu atentie si se face un eseu pe langa subiectul cerut. Ce ai de dezbatut?

– se abereaza. Nimeni nu vrea asa ceva, chiar daca pentru cei mai multi subiectele par …filozofice. Din contra, cu cat sunt mai concrete argumentele si sustinute de exemple, cu atat e mai bine.

Cum iau 7 la Writing la IELTS?

Ai nevoie de:

  • un vocabular acceptabil,
  • greseli de gramatica putine – se iarta greselile mai complexe  (un present perfect, o conditionala), dar nu cele elementare (dezacorduri intre subiect si predicat, peoples, informations, abuz de present continuous),
  • o structura clara de fraza,
  • un scris concis.

La final, dupa ce eu, ca examinator, ti-am citit capodoperele, trebuie sa imi fie clar ce argumente ai adus, sa iti fi inteles punctul de vedere si sa nu fi obosit prea tare citind.

Writing-ul se exerseaza cel mai bine cu un profesor. Arunca un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS si contacteaza-ne!

Nu uita sa citesti si articolele despre:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.