Sfaturi pentru Writing IELTS – General&Academic

Ajungem la prima probă dureroasă a IELTS-ului. Ce facem la Writing IELTS? Aplicăm principiul clasic: Practice Makes Perfect dar nu, nu e de ajuns. Puteți să scrieți 50 de eseuri, 30 de scrisori sau 100 de grafice. Daca mergeți pe același șablon greșit nu ați rezolvat nimic. Writingul necesită pregătire și mai ales corectură din partea unei persoane care vă poate ghida: unde greșiti, la ce nivel este gradul dumneavoastră de exprimare, unde arde la gramatica și cum stați cu vocabularul.

Ce reguli se aplică la proba de Writing?

1. Fiecare piece of writing de la IELTS are șablonul său. Nu există unul perfect, universal valabil dar sunt câteva reguli de bază pe care trebuie să le respectați. Imaginați-vă că veți construi o casă. O puteți decora cum doriți dar bazele rămân aceleași: aveți nevoie de o fundație, țevi, electricitate, etc. Astfel, orice scrieți are nevoie de o introducere și un final iar cuprinsul trebuie împărțit în minim 2 paragrafe, fiecare cu ideea lui.

2. Nu este nevoie de fraze kilometrice – de fapt acestea trebuie evitate. Nu vor impresiona pe nimeni, mai degrabă vor obosi cititorul. Se alternează frazele scurte cu cele mai lungi.

3. Nu se depășește numărul de cuvinte cerut, nici nu se scrie mai puțin. Maxim 25-30 de cuvinte sub pragul alocat (excepție prima parte, unde acceptabil este să vă încadrați în marja +/- 20 cuvinte.

4. Cea mai mare greșeală la grafice este că nu se poate interpreta graficul corect. Imaginați-va că examinatorul nu are graficul în fața sa, dar vă va citi raportul. Înțelege el ideea de bază a graficului, ideile principale, tendințele care se evidențiază?

 Cele mai mari greșeli la eseuri 

– nu se citește taskul cu atenție și se face un eseu pe lângă subiectul cerut. Ce ai de dezbatut?

– se aberează. Nimeni nu vrea așa ceva, chiar dacă pentru cei mai mulți subiectele par …filozofice. Din contră, cu cât sunt mai concrete argumentele și susținute de exemple, cu atât e mai bine.

Cum iau 7 la Writing la IELTS?

Ai nevoie de:

  • un vocabular acceptabil,
  • greșeli de gramatică putine – se iartă greșelile mai complexe  (un present perfect, o condițională), dar nu cele elementare (dezacorduri între subiect și predicat, peoples, informations, abuz de present continuous),
  • o structură clară de frază,
  • un scris concis.

La final, după ce eu, ca examinator, ți-am citit capodoperele, trebuie să îmi fie clar ce argumente ai adus, sp îți fi înțeles punctul de vedere și să nu fi obosit prea tare citind.

Writing-ul se exersează cel mai bine cu un profesor. Aruncă un ochi peste oferta noastra de cursuri IELTS și contactează-ne!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *